Over ons


Biografie

Stomende, groovende 70’s inspired rock 

 

The Brightt, ontstaan in 2015, zou hier het best mee beschreven kunnen worden. Met een liefde voor explosieve optredens zijn ze elke show erop uit om de boel op stelten te zetten.

 

Eén jaar na het ontstaan wist de band één van de grote Zeeuwse bandwedstrijden te winnen, Steenworp. Hiermee scoorden ze een plekje op festivals als Weitjerock en Graauwrock.

 

Met een zomer vol gigs achter de rug dook The Brightt de studio in voor hun eerste EP. De EP ‘Evidence’ werd in het voorjaar van 2017 gepresenteerd met een uitverkochte clubshow in de PIT. De release ging gepaard met de debuutclip van het nummer ‘Not for Me’, die live was opgenomen tijdens de releaseshow. 

 

Het volgende hoogtepunt werd behaald op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen, waar de band de 'Zeeuwse Belofte’ van 2017 werd. Deze titel betekende voor hen ook een automatische deelname aan de Sena POPNL Awards.

 

Dezelfde zomer is de band nog diverse festivals afgegaan met optredens op onder meer Klomppop en Zeeland Nazomerfestival, en een rentree op Graauwrock. Ook mocht de groep de Zeeuwse grens over richting Metropolisfestival te Rotterdam en de Gentse Feesten (Jonge Wolven).

 

Ondertussen was The Brightt geselecteerd voor een coachingstraject genaamd Pop aan Zee. Onder de hoede van hun coach, niemand minder dan Xander Vrienten (vooral bekend als de bassist van Jett Rebel), werden ze tot de zomer van 2018 intensief gecoacht.

 

2018 is al een mooi jaar geworden, met de release van de tweede EP 'Remedy' in april in De Spot in Middelburg. The Brightt heeft daarna onder andere mogen spelen op het uitverkochte festival Hrieps. 

 

In het najaar van 2018 wordt weer volop geschreven aan nieuw werk.